Changed location

I succeeded:
outdoor working and living
from Utrecht to Beekbergen

new address:
Hietveldweg 25
7361 AB Beekbergen
+31 55 5061395Current projects

  • aanvragen Subsidie Instandhouding Monumenten (SIM)thumb DSC 7147Landgoed Holthurnsche Hof

aanvragen Subsidie Instandhouding Monumenten (SIM)

Het Park te Rotterdam werd in het midden van de 19de eeuw ontworpen door de bekende architecten vader en zoon Zocher in opdracht van de Gemeente Rotterdam om de bewoners van de in die tijd zeer ongezonde stad wat van het buiten zijn te laten genieten. Het park is tot stand gekomen  in een aantal perioden van aanleg. Het werd een zeer druk bezocht park en werd ook gebruikt voor het houden van een aantal grote evenementen. De slijtage die hiervan het gevolg was, werd niet altijd met gevoel en vakkundig hersteld, zodat de dienst S+V van de Gemeente Rotterdam aan Albers Adviezen Historische Parken   de opdracht gaf een cultuurhistorische verkenning te verrichten met als doel de aanleggeschiedenis van het park te reconstrueren en vast te stellen wat de te behouden en mogelijk te herstellen historische kwaliteiten van het huidige park zijn. Dit als voorbereiding voor een door de Gemeente op te stellen Masterplan.

De conclusie van de verkenning is dat er nog voldoende kennis is om een historisch verantwoord beheersplan te maken en het park als historisch monument kan worden hersteld. Het rapport wordt beëindigd met een aantal aanbevelingen voor verbeteringen van het beeld en beheer.

December 2006 werd deze cultuurhistorische studie voltooid. Het rapport Het Park te Rotterdam : cultuurhistorisch onderzoek en aanbevelingen kunt u hier downloaden.