Changed location

I succeeded:
outdoor working and living
from Utrecht to Beekbergen

new address:
Hietveldweg 25
7361 AB Beekbergen
+31 55 5061395Current projects

  • aanvragen Subsidie Instandhouding Monumenten (SIM)thumb DSC 7147Landgoed Holthurnsche Hof

aanvragen Subsidie Instandhouding Monumenten (SIM)

De Algemene Begraafplaats, nu gemeentelijk monument, werd in 1829 met aanwijzingen van J.D. Zocher jr. aangelegd op het voormalige kloosterterrein Galileeën aan de weg naar Warnsveld. Het is een ontwerp in landschappelijke stijl. Bij de toegang verrees een houten poortgebouw; nu rijksmonument.

Om de noord- en oostzijde loopt "De Wandeling", een dijkje met aan weerszijden watergangen. Op de dijk zijn restanten van een boslaan. Dit gebied is een rijksmonument.

In 1932 en 1940 werd de Algemene Begraafplaats uitgebreid. Het gebied ten westen van het eerste gedeelte heeft een bijzondere geometrische aanleg met een slingerende hoofdas en daar omheen speelse symmetrie.

Ecologisch is deze begraafplaats van belang door zijn monumentale bomen en rijke flora en fauna. Op de begraafplaats vinden sinds 1976 alleen nog maar bijzettingen plaats. Geen ruimingen. Het is een geliefde wandelplaats met veel stilte.

Dr. Lucia Albers publiceerde in samenwerking met ing. A. Guinee en het Ecologische Adviesbureau Maes in 1999 een beheersvisie.