NieuwsIedereen die zich beijvert voor het beheer van landschap, landgoederen en  parken vraagt zich af hoe de verschillende waarden cultuurhistorie, natuur, recreatie en economische waarden met elkaar in verhouding te brengen.

Albers Adviezen is gespecialiseerd in het adviseren van partijen bij het beantwoorden van bovenstaande vraag. Uitgangspunt is dat er manieren zijn om twee vaak voorkomende uitersten, conserveren en vernieuwen, tot elkaar te brengen.

Geschiedenis kan niet gemaakt worden, geschiedenis is er. Haar recht doen kan alleen door haar zorgvuldig te bewaren of te herstellen.

Voor het behouden en weer zichtbaar maken van het verleden, is het vaak nodig oude elementen een functie te geven, een plan te maken gebaseerd op de geschiedenis, waarin ook de wensen van nu tot hun recht komen.

Naast de praktische functies, recreatiewaarden en natuurwaarden van landschappen, landgoederen of  parken, wordt de belevingswaarde sterk vergroot door het herkenbaar maken van de historische landschap- of tuinarchitectuur.

Klik hier voor contactgegevens